Rembrandt 400 Leiden

Rechtstreeks naar inhoud gaan

Nieuws

Winnaar "Maak je eigen Rembrandt!"

Leiden -- 17 juli 2006. Edo Schrijver is zondag 16 juli jl. winnaar geworden van "Maak je eigen Rembrandt!" 'Maak je eigen Rembrandt!' is ontstaan uit de wedstrijd 'Bouw een feestje voor Rembrandt in 2006' dat werd georganiseerd door de Gemeente Leiden. Tijdens de wedstrijd "Maak je eigen Rembrandt!". stond de ets "Zelfportret met must en geopende mond" centraal. Verschillende Leidenaren zijn thuis aan de slag gegaan en hebben zich laten inspireren door deze afbeelding. Zij hebben hun eigen Rembrandt vervaardigd in verschillende materialen en zo hun eigen invulling gegeven aan deze prachtige ets.

De wedstrijd "Bouw een feestje voor Rembrandt in 2006!" werd gewonnen door Adinda Slingerland. Zij bedacht het evenement 'Maak je eigen Rembrandt!'. Zij heeft zich laten inspireren door een expositie die zij zag in het Franse Colmar, waarbij het Vrijheidsbeeld op allerlei manieren en in verschillende technieken was afgebeeld.

Tijdens het Rembrandtfestival heeft deze workshopdag plaatsgevonden, waar allerlei verschillende workshops werden aangebonden met als thema "beeldende kunst". Hierin konden deelnemers en bezoekers kennis maken met verschillende materialen en technieken en zich op hun beurt weer laten inspireren voor het maken van een eigen interpretatie van de ets van de jonge Rembrandt. Er was veel belangstelling van de workshops en het was dan ook een geslaagde dag.

Aan het eind van deze dag vond er een jurering plaats door Aad van der Luit, Stephan van de Berg en Nelleke Varick. Zij beoordeelden alle werken die thuis en tijdens de workshopdag gemaakt waren. De mooiste werken worden vanaf vrijdag 21 juli 2 weken geëxposeerd in de Rembrandt Ontvangsthal in Leiden.

Winnaar Edo Schrijver liet zich tijdens de workshop "Pentekening maken van Christien Hansen" inspireren door de beroemde ets van Rembrandt. Deze welverdiende winnaar ontving dan ook nog eens een cheque van € 250!

Pentekening Edo Schrijver.JPG

Bron: Johan Steenbergen Fotografie.